donderdag 21 april 2011

De Nederlandse MAD - Wie zit daar nu op te wachten?

PERSBERICHT
In een tijd waarin oude successen worden afgestoft en al dan niet succesvol worden voortgezet, past de wederopstanding van de Nederlandse MAD prima. Waarom een nieuw concept proberen wanneer er in Amerika nog duizenden min of meer grappige pagina's liggen te wachten om in beroerd Nederlands gerecycled te worden. En ook Nederland beschikt over de gebruikelijke bende idioten die, in een poging om de achterstallige huur te betalen, graag hun bijdrage willen leveren, dus zeggen wij... DOEN!

Eind dit jaar keert MAD terug
De Nederlandse uitgeverij Don Lawrence Collection (winnaar van 'De meest onuitspreekbare naam voor een uitgeverij' award) gaat de Nederlandse Mad nieuw leven in blazen. Eind dit jaar zal het nu al legendarische eerste nummer verschijnen, in de hoop dat er nog vele zullen volgen. Een groot aantal tekenaars en illustratoren van eigen bodem zorgen ervoor dat de Nederlandse MAD een hoog Nederland gehalte zal kennen. Dat betekent dat er niet alleen grappen over Obama, Ghadaffi en Arnold Schwarzenegger gemaakt zullen worden. Linda de Mol, Geert Wilders en Matthijs van Nieuwkerk zullen de dans zeker niet ontspringen. En dit alles in volle kleuren, want dat is de Amerikaanse Mad nu ook alweer een jaar of tien.

Welke tekenaars er precies gaan meewerken aan de Nederlandse Mad, welke films en tv-series er op de hak genomen gaan worden en hoeveel het blad gaat kosten zal in de komende maanden beetje voor beetje bekend worden gemaakt, in een goedkope poging om er zoveel mogelijk publiciteit uit te slepen.

Want we zijn wel Mad, maar we zijn niet gek!

Naschrift redactie Strips in Gelderland: Wij rekenen erop dat er ook Gelderse idioten aan het blad mee gaan werken.

4 opmerkingen:

Walter Dijkshoorn zei

fantastisch nieuws. diep respect voor Van Bavel.

Patty zei

Je gaat toch wel karikaturen tekenen voor de vernieuwde Mad, Mars? Jij bent een van onze beste karikaturisten!

Patty Klein

Mars Gremmen blog zei

Géén karikaturen maar wel lollige strippies, Patty.

dennis zei

In dit artikel wordt de heruitgave van MAD verklaard met de grote retro trend van de laatste tijd http://bit.ly/panFGa