donderdag 3 maart 2011

Syndikaat neemt Stripblad De Lijn op in zijn fonds

PERSBERICHTUitgeverij Syndikaat geeft vanaf maart stripblad De Lijn uit, podium voor de jonge generatie stripmakers. Hierdoor verschijnt het tijdschrift voortaan driemaal per jaar en kunnen de tekenaars van De Lijn hun stripverhalen in kleur maken. Ook is er nu de mogelijkheid om een abonnement op het blad te nemen.

Uitgeverij Syndikaat neemt vanaf volgende maand stripblad De Lijn op in haar fonds. Sinds 2006 werd het tijdschrift met strips van jonge tekenaars en scenaristen in eigen beheer uitgegeven door hoofdredacteur Johan de Rooij. Door de overstap verschijnt het blad niet langer onregelmatig, maar komt er driemaal per jaar een nieuw nummer uit. Syndikaat publiceert De Lijn bovendien geheel in kleur, wat de tekenaars van het blad meer mogelijkheden geeft.

Dankzij de regelmatige verschijning is het nu ook mogelijk om een abonnement op De Lijn te nemen. Via de website van De Lijn, kunnen geïnteresseerden zich hiervoor aanmelden. Op de website is tevens een overzicht van de 22 auteurs te vinden die op dit moment bij De Lijn betrokken zijn. In de loop van het jaar presenteert Syndikaat een volledig nieuwe website, waarop de stripmakers van het blad veel nieuwe strips en animaties zullen publiceren.

Hoofdredacteur Johan de Rooij is enthousiast over de overstap naar Syndikaat. "Na 5 jaar voelt het als de logische volgende stap om De Lijn naar een hoger niveau te tillen," aldus De Rooij. "Het is sowieso onzettend belangrijk dat er voor jong talent een podium als De Lijn blijft. Dat geeft ze niet alleen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, maar ook om ontdekt te worden door uitgevers, opdrachtgevers en andere stripbladen. "

Ook Marc de Lobie en Auke Deelstra van Syndikaat zijn blij met de uitgave van De Lijn. "Het is een waardevolle toevoeging aan ons fonds," vertelt Marc de Lobie. "De tekenaars uit het blad zijn toch de grote namen van morgen. Daarmee zal De Lijn dus zeker een mooie kweekvijver worden voor onze stripuitgaven in de komende jaren." Naast De Lijn verschijnen bij Syndikaat in maart ook stripboeken van jonge stripauteurs Rob van Barneveld en Matt Baay.

Geen opmerkingen: