vrijdag 25 maart 2011

Fotoreportage Politiek in Prent-battle 2011

Eigenlijk wilde ik dit jaar mijn fotocamera niet meenemen, omdat er vergeleken met de vorige twee edities Politiek in Prent-battles niet veel nieuws onder de zon was. (Een heel leuk evenement met enthousiast deelnemende tekenaars.) Maar de kans om Peter van Straaten al tekenende op de digitale plaat vast te leggen kon ik niet laten liggen. Qua fotoreportage, op Van Straaten na, een beetje een herhalingsoefening van de vorige jaren dus, met deze keer wat minder scherpe foto's omdat ik die arme tekenaars niet continu in hun gezicht wilde flitsen en omdat ik mijn assertiviteit thuis had laten liggen.

Cartoononderwerpen van dit jaar: de restauratie van de Eusebiustoren, en Vitesse die trainer Louis van Gaal zou hebben gepolst voor een functie binnen de voetbalclub.Toeval? Vaste Cartoon-battle-deelnemer TRIK gebruikt dezelfde steunkleur als nieuwe deelnemer Merijn Beeldverteller.


Merijn Beeldverteller geïnterviewd door Jos Collignon.


De cartoon van TRIK.
Tekst: 'Ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?'


De cartoon van Merijn Beeldverteller.
(Of is de kleur misschien vervormd door het videoscherm...?)Vorig jaar maakte hij ogenschijnlijk moeiteloos drie cartoons, dit jaar tekende Arend van Dam er 'slechts' één.Maar deze keer wel in kleur.V.l.n.r. Farhad Foroutanian en Djanko.De cartoon van Djanko.
(De cartoon van Foroutanian heb ik blijkbaar gemist.)Len Munnik werd mentaal bijgestaan door Willem en Ina van stripboekhandel De Noorman.De cartoon van Len Munnik.Er deden dit jaar twee ARTEZ-studentenmeisjes mee. Dit is er een van.En dit is de cartoon van het andere meisje.Peter van Straaten (de Cartoon-battle winnaar van de avond) aan het werk. ('Wat moet het erg zijn voor die fotograaf om zo'n hoofd te hebben', zie je zijn vrouw Els Timmerman denken.)Om Van Straaten dwars te zitten (jaloezie) tikte Collignon zijn microfoon ritmisch tegen Peters neus op de melodie van 'Bim Bam Bum' van Xavier Cugat.Voor een ondertekst was geen ruimte meer over, dus er moest een ballonnetje bij.Met een beetje geluk kun je de tekst in de ballon lezen als je op de foto klikt.Siegfried Woldhek kon het niet nalaten om onofficieel even mee te tekenen. Met een stukkie hout. Schaamteloos inkt stelend uit het potje van Van Straaten!Het onderwerp van zijn tekening ben ik gelukkig niet tegengekomen.De cartoon van Ruben L. Oppenheimer. Oppenheimers hoofd vind je op de onderste foto van deze reportage tussen die van TRIK en het ARTEZ-meisje.De Gelderse René Leisink vond het he-le-maal niet erg dat hij deze keer voor spek en bonen mee moest doen omdat zijn broer in de jury zat... Die broer viel in voor Alexander Pechtold die voor de tweede keer niet kwam opdagen tijdens een Cartoon-battle. (Hij had een debat over een andere battle aan zijn hoofd.)De cartoon van René, waarmee hij normaal gesproken natuurlijk moeiteloos de andere tekenaars had verslagen!
(Wij van Strips in Gelderland zijn enigszins bevooroordeeld...)We sluiten deze veel te lange reportage (vooral als je hem zelf moet maken) af met een gezellige groepsfoto van alle deelnemers aan, en medewerkers van de derde Cartoon-battle in Dudok. Voor commentaar, correcties en/of aanvullingen verwijs ik u graag naar het reactiegevalletje hieronder.

3 opmerkingen:

Hugo Freutel zei

Mooie reportage Mars.

Patty zei

Wat hebben ze allemaal voor een Dudok doos gekregen? Zit daar Dudok appeltaart in..?

Mooie foto's, Mars!

Mars Gremmen zei

Inderdaad, Patty, échte Dudok appeltaart.