donderdag 20 januari 2011

De tomeloze tijdreizigers

PERSBERICHTOp 19 december 2010 vierden Suske en Wiske hun 65e verjaardag. CODA Museum organiseert een grote tentoonstelling over Suske en Wiske, die van 22 januari tot 30 oktober 2011 te zien zal zijn.

Omdat Suske en Wiske dwars door alle tijden heen avonturen beleven, noemt CODA hen ‘De tomeloze tijdreizigers’. Geen tijdsbarrière houdt hen tegen. Tijdens de tentoonstelling lopen bezoekers - omgeven door meer dan levensgrote stripfiguren - als het ware door de stripalbums heen. Zo zijn er diorama’s over De Dulle Griet en Lambiorix.

De tentoonstelling is een afgeleide van de eerdere tentoonstelling in het Limburgs Museum, maar bevat één geheel nieuw deel. Het album Het Witte Wief vormt hier de basis voor. De Veluwe en de sagen die zich hier afspelen, leveren veel leuke en wetenswaardige informatie en beelden op. Voorwerpen uit de omgeving werpen een nieuw licht op deze verhalen.

Rondom de tentoonstelling worden diverse workshops en activiteiten georganiseerd.Opening

Zondag 23 januari wordt de tentoonstelling officieel geopend. Suske en Wiske-tekenaar Luc Morjaeu en -schrijver Peter van Gucht van Studio Vandersteen zullen aanwezig zijn om strips te signeren en vragen te beantwoorden. Ook een dochter van Willy Vandersteen is tijdens de opening aanwezig. In de openingshandeling zal de teletijdmachine een rol spelen.

Geen opmerkingen: