zaterdag 16 oktober 2010

Gelders Balkon 9. Strip, animatie en illustratie

PERSBERICHT


Tentoonstelling: Gelders Balkon 9. Strip, animatie en illustratie

Periode: 16 Oktober – 12 december 2010

Gelders balkon 9 laat een verrassende presentatie zien met in Gelderland werkende toegepaste kunstenaars.

Wilma de Bock en Karel van der Eijk tekenen al sinds 2000, om en om, verder aan het verhaal waarbij de een reageert op de laatste tekening van de ander. A never ending story is een verhaal dat bestaat uit zwart wit tekeningen. Van tevoren is geen onderwerp afgesproken. De tekeningen zijn per stuk ondertekend met W of K. Naast A never ending story werkt Wilma de Bock aan verschillende teken- en ontwerpprojecten en maakt Karel van der Eijk geluidsobjecten en performances.

Esther Aarts is illustrator en handletteraar. Haar typografie is met de handgemaakt, speels en nauw verbonden met taal. Esther brengt een simpel idee visueel tot leven, dat doet ze lichtvoetig en soms met een scherp randje. In haar werk steekt zij mild de draak met de wereld om ons heen en de manier waarop mensen hun levens vormgeven.

Roel Venderbosch is een ‘drietrapsraket’. Hij werkt als illustrator, striptekenaar en is als grafisch vormgever afgestudeerd aan de kunstacademie. In alle disciplines is hij volop aan het werk. Helderheid, humor en een grote ideeënrijkdom zijn de verbindende elementen in zijn tekeningen.

Mascha Halberstad maakt animaties waarin zij haar eigen wereld creëert. Hierin kan zij alles wat ze wil tot leven wekken, dit heeft een onuitputtelijke aantrekkingskracht. In haar animatie serie 45 toeren, geïnspireerd op een verzameling van rare Lp’s en obscure singeltjes, heeft ze een reeks verhalen in steeds een andere stijl geanimeerd.

Dit is de negende tentoonstelling in het kader van Het Gelders Balkon: een podium voor kunstenaars met Gelderse binding.

Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem. T. 026 3775300. www.mmkarnhem.nl Open: di-vrij 10-17 uur, za-zo 11-17 uur. Toegang tot 18 jaar gratis.

Geen opmerkingen: