dinsdag 1 juni 2010

De PolcaMachine: maak je eigen politieke cartoons!Binnen 30 seconden je eigen politieke cartoon online. Met de PolcaMachine van Illustrator en cartoonist Roel Venderbosch is het een koud kunstje. De machine is een van de eindresultaten die op vrijdagmiddag 4 juni, tijdens de komende Haarlemse stripdagen in het Patronaat gepresenteerd zullen worden.

De online applicatie PolcaMachine bevat de karikaturen van alle politieke kopstukken, een keur aan kostuums, uitspraken en andere benodigdheden. "Er zijn meer dan 50.000 verschillende cartoons mogelijk en dan reken ik niet eens alle teksten mee die mensen zelf kunnen invoeren", zo legt de 41 jarige illustrator van ondermeer nrc.next en de Staatscourant uit.

De organisatie van de Creatieve Marktplaats liet Wilma de Bock, Maaike Hartjes en Roel Venderbosch experimenteren met nieuwe media. Het doel: striptekenaars een internetproduct laten bedenken, samenwerken binnen een project en die ervaringen delen met beginnende tekenaars.

Speciaal voor het thema 'Oostblok' van deze stripdagen werken de tekenaars bovendien samen met een Oost-europese programmeur. Zo wordt meteen ervaring met outsourcing opgedaan. Vanaf 13.00u vertellen Eelco Kraefft (organisatie Creatieve Marktplaats) , Maikel Kok (bridge-outsourcing.nl) en de tekenaars erover.

www.venderbosch.com/polcamachine
http://creatievemarktplaats.nl/
www.bridge-outsourcing.nl