zaterdag 17 april 2010

Prijswinnaars CartoonbattleVanmiddag werden de prijswinnaars van de Cartoonbattle bekend gemaakt. Hieronder het werk van de nummers een t/m drie, inclusief het commentaar uit het juryrapport. De jury bestond uit de striptekenaars Kees de Boer en Mars Gremmen, de organisator van de Stripbeurs Arnhem Frans Meijer en Inge de Wit, medewerker van GGD Gelre-IJssel. Het prijzenpakket bestond uit 4 entreekaartjes voor Walibi World, een Fokke en Sukke-pakket en een bol.com cadeaubon. Ook ontvingen de drie winnaars een strippakket van Mars Gremmen.

1. Csaba BaloghCsaba's stripstrookje laat zien dat het niet verstandig is om te veel alcohol te nuttigen, zonder dat hij een al te vervelend waarschuwend vingertje opsteekt. De bierdrinker hoort duidelijk tot de jonge leeftijdsgroep van de Minderdranklekkerfris-doelgroep, en de alcohol heeft een eventueel voorheen aanwezige intelligente blik, onverbiddelijk van tafel geveegd! Het tekenwerk is lekker los en spontaan en de figuren acteren leuk. Vooral de blik van het figuurtje achter het bureau in plaatje vier is erg raak getroffen. Het bonkende hart dat letterlijk bijna uit zijn t-shirt barst is een grappig detail dat goed laat zien dat het jonge alcoholistje zich halfdood is geschrokken! 

De oorspronkelijke nummer 2 is helaas gedwiskwalificeerd. Nummer 3, Michael Addink, schuift dus een plaatsje omhoog en mag zich de nieuwe nummer 2 noemen.

2. Michael AddinkEen helder en duidelijke cartoon. Ook al had wat de jury betreft het bierglas nog wel een tikkeltje groter getekend mogen worden. De gezichtsuitdrukking is grappig en goed getroffen. Gelukzaligheid én onnozelheid in een paar directe lijnen treffend neergezet. 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

als de eigenlijke nr.2 gediskwalificeert was, waarom is de nr. 3 dan niet nr. 2?
dat zou veel logischer zijn!

Mars Gremmen zei

Daar heb je gelijk in. Ik heb het aangepast.

Michael Addink zei

Bedankt Mars,
is altijd een eer om een plaats te stijgen!
groetjes Michael Addink