donderdag 4 maart 2010

Cultuurstroom Nijmegen

Nijmeegse tekenaars, maak van Nijmegen een stripstad en meld je aan bij cultuurstroom.nl! (Of niet natuurlijk.)


De Gelderlander, 27 januari 2010.

Is Nijmegen een draaikolk van culturele activiteit? Hoeveel kunstenaars en cultuurinstellingen zijn in Nijmegen actief en wat doen ze?
Eigenlijk heeft niemand een goed antwoord op deze vragen. Ja, van de grote(re) cultuurinstellingen kent iedereen het bestaan wel, en mensen als Frank Boeijen, Robert Terwindt, Michiel Braam en H.H. ter Balkt behoeven ook geen introductie.
Maar is Nijmegen een vormgeverstad? Wie zijn onze klassieke musici, en waar zitten ze? Hoeveel mode-ateliers heeft Nijmegen? Heeft Nijmegen platenlabels? Het antwoord is alleen in kleine kring bekend.
Maar een compleet beeld is er niet. Dat is jammer, want om het culturele leven van Nijmegen te stimuleren moet je weten wat je in huis hebt en wat niet.

Cultuur Netwerk Nijmegen (CNN) vindt dat er wat moet gebeuren en heeft het ambitieuze plan opgevat om de productiekant van de Nijmeegse cultuursector integraal in kaart te brengen en digitaal te presenteren. Niet door weer eens enquêtes op te stellen en vragenlijsten rond te sturen maar door een website op te zetten waar iedereen aan kan meewerken. Het onderzoek en de website dragen de naam Cultuurstroom. De gemeente Nijmegen ondersteunt dit plan van harte. Doel van het initiatief is om uiteindelijk het kunst- en cultuurklimaat in de regio Nijmegen te versterken.


Tekst hier gepikt.
Ome Mars heeft zich al aangemeld.

1 opmerking:

Hugo Freutel zei

Wie richt Cultuurstroom Arnhem op?
Hoewel Arnhem gezien de vele kunstopleidingen en tal van gekoppelde inititaieven, zoals de Mode Biënnale en OPA e.d., qua organisatie vermoedelijk voor ligt qua netwerken op Nijmegen.

Http://politiekeprenten.blogspot.com