vrijdag 26 februari 2010

Politiek in Prent 2009 in Dudok Arnhem

Klik hier voor de Politiek in Prent Battle-fotoreportage 2009

PERSBERICHT 2010Op woensdagavond 23 juni wordt om 20.00 uur in café brasserie Dudok in Arnhem de tentoonstelling Politiek in Prent 2009 geopend. Dit gebeurt op een feestelijke en dynamische wijze waarbij, evenals vorig jaar in Dudok, de Politiek in Prent Battle georganiseerd wordt. Vanaf 23 juni zijn in Dudok werken van 27 bekende politiek tekenaars te zien. Stichting Pers & Prent verzamelde 162 politieke prenten die in 2009 gepubliceerd zijn in de Nederlandse media en brengt met de rondreizende tentoonstelling dat jaar op een unieke wijze in beeld.Tijdens de feestelijke opening gaan een achttal bekende politiek tekenaars de Politiek in Prent Battle (Fotoreportage vorig jaar - red.) met elkaar aan. Zij worden uitgedaagd om ter plaatse een prent te maken van een vers (arnhems) politiek onderwerp. Om een winnaar te kiezen wordt een markante jury gevormd.
Het publiek kan live meemaken hoe de prenten tot stand komen en ook via beeldschermen is de battle te volgen. Jos Collignon voorziet de beelden van snedig commentaar en houdt levendige interviews met de politiek tekenaars.
Collignon heeft met een spotprent over de gevallen DSB Bank de Inktspotprijs 2009 gewonnen. Op 12 januari ontving hij deze prijs in Perscentrum Nieuwspoort uit handen van juryvoorzitter Alexander Pechtold.Politiek in Prent 2009 wordt geopend door een prominente figuur en is van 23 juni tot 8 augustus dagelijks te bezichtigen in Dudok, Koningstraat 40 in Arnhem.

Geen opmerkingen: