maandag 3 augustus 2009

Oktoknopie stopt

PERSBERICHT

ARNHEM - Juist een jaar voordat Oktoknopie 25 jaar in jeugdblad Taptoe zou staan, stopt dit blad met de strip. Taptoe start met een nieuwe formule waarin geen plaats is voor Oktoknopie.

Oktoknopie is een knuffel die, als hij tot leven komt, de wensen van het jongetje Jopie en zijn hondje Dopie in vervulling doet gaan. Daaronder vallen ook de bezoekjes aan de Beeweetjes op de planeet Zwarps.

De stripfiguur, te herkennen aan zijn roze, eivormige lijf met paarse stippen, is een creatie van striptekenaar Gerard Leever , die bekend staat als dè jeugdstriptekenaar van Nederland. Voor die rol in de stripwereld won Leever in 2006 de Stripschapprijs.

Ook Oktoknopie zelf viel in de prijzen. Het eerste stripalbum van deze figuur won in 2000 de Stripschappenning voor het beste jeugdalbum van dat jaar. Al die jaren is de strip ingekleurd door de ook al bekroonde Wilma Leenders.

Vele kinderen en jonge volwassenen zijn opgegroeid met de strip die 24 jaar lang onafgebroken in Taptoe stond en lang op de prominente achterpagina prijkte.

2 opmerkingen:

Jeroen Steehouwer zei

Tja... doodzonde.

Anoniem zei

balu!!!