dinsdag 18 augustus 2009

De schat van de Sassenpoort

Afgelopen zaterdag werd tijdens het Kamper Stripspektakel het stripalbum De Schat van de Sassenpoort gepresenteert. Het album is getekend door de Tielse striptekenaar Arie van Vliet, onder andere bekend van de Flipje strips.

De Schat van de Sassenpoort is het vervolg op Het Goud van Kampen (2007). Arie schreef het boek samen met Paul Reichenbach. Dit tweede album in de serie rond Kim en Eddy is als een volledig op zichzelf staand verhaal te lezen.Kim en Eddy zijn twee vrolijke brugklassers die bij toeval een gouden munt vinden in de Sassenpoort in Zwolle. De munt is afkomstig van een goudschat die in het midden van de 16e eeuw in Kampen is gestolen. Hoe is het muntje hier gekomen en wat is er met de rest van de schat gebeurd?

Kim en Eddy gaan op onderzoek uit, maar er zijn ook anderen geïnteresseerd in het goud. En zo wordt de zoektocht naar het goud van Kampen voortgezet tegen het decor van het fraaie Zwolle.Auteurs: Paul Reichenbach (verhaal) en Arie van Vliet (scenario en tekeningen).

Het boek is te koop via de strip- en boekhandel of via info@pear-productions.com.
Prijs: softcover € 6,50, hardcover € 10,90.

Geen opmerkingen: