donderdag 21 mei 2009

Zilveren European Design Award voor Roel Venderbosch

PERSBERICHT 20 mei 2009


Op de laatste avond van het driedaagse European Design Festival in Zürich mocht illustrator en vormgever Roel Venderbosch zijn 'silver award' in de categorie ‘Book & Editorial illustration’ in ontvangst nemen. De prijs werd toegekend aan een serie illustraties die het onderwerp 'je eerste geld' in ochtendkrant nrc.next begeleidden.

Roel Venderbosch vestigt zich in 1996 als zelfstandig ontwerper en illustrator. Hij tekent cartoons en illustraties voor nrc.next, de Staatscourant en diverse andere bladen. Verder tekent hij diverse strips, waaronder sinds 1999 'prof Oja-Aha' voor jeugdblad Taptoe. Als vormgever werkt hij langdurig samen met Daniël Lohues en Frank Boeijen.

De European Design Awards zijn een samenwerkingsverband van twaalf vooraanstaande Europese designmagazines. Sinds 2007 wordt elk jaar het beste werk uit acht verschillende categorieën, waaronder identiteit, verpakking, digitaal en illustratie onderscheiden. Volgend jaar zal de stad Rotterdam gast zijn van het evenement. Samen met de Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers (BNO) en het Design Platform Rotterdam organiseren zij dan de vierde editie van het festival.Geen opmerkingen: