woensdag 26 november 2008

Hanco Kolk en de telefoonrekeningen van Nienke!

Door onze Belgische vrienden van STRIPELMAGAZINE


S1ngle scheert hoge toppen de laatste tijd. De tv-reeks blijkt een groot succes, Humo pakt nu ook uit met deze reeks en er is een nieuw album uit. Niet helemaal S1ngle maar wel de beste telefoongesprekken van Nienke met haar moeder uit deze succesvolle stripreeks die nu gebundeld zijn door uitgeverij Harmonie in het album 'Mam, met mij'. Gesprekken waarin Nienke's moeder steeds de volle laag krijgt van zowat alles wat er in haar leven scheef loopt want die opvoeding van haar deugde gewoonweg niet. Telefoonrekeningen die hoog oplopen, het meesterlijke tekentalent van Hanco Kolk, de uitgekiende, levensechte dialogen, de humoristische inslag: Hanco Kolk en Peter de Wit op hun best, mogen we wel stellen. Een gesprek met Hanco Kolk, zonder torenhoge telefoonrekeningen en met de zege en goedkeurend gemompel van kompaan Peter de Wit!
Waarom een album met alleen maar het Nienke-telefoonthema? Is dat iets dat jullie hebben gevraagd of is dat een idee van de uitgeverij?

Hanco Kolk:
Het was een idee van de uitgeverij waarmee we het van harte eens waren. Ook al omdat Peter van Straaten - tot onze vreugde een groot fan van de telefoongesprekken van Nienke - al meteen met de titel kwam aanzetten.

Zit de schrik er dan niet een klein beetje in dat door het 'isoleren' van dit thema, het concept niet sterk genoeg is om een album te dragen? Dat dit concept alleen maar werkt in het geheel 'S1ngle'?

Het werkt anders dan in het gehele S1ngle. Dit boek is een variatie op een thema, waardoor de ene strook de ander juist versterkt.

Hoe is dit hele telefoonthema eigenlijk ooit ontstaan? Wat was de aanleiding en vanaf wanneer en hoe wisten jullie dat dit concept aansloeg?
Klik hier om verder te lezen.

Geen opmerkingen: