donderdag 2 oktober 2008

De heren van Evert Kwok kwokken voor de tweede keer!

Door onze Belgische vrienden van STRIPELJEE


Bijna twee jaar na hun debuutalbum ligt er een nieuw album van de heren Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw in de winkel. Beide heren zijn beter bekend onder de naam Evert Kwok en sturen wekelijks absurde cartoons over filosofen, kanaries en vreemde genootschappen de wereld in via hun drukbezochte website. Uitgeverij het Syndicaat bundelde hun cartoons in een goedgevuld album zodat de lachspieren - toch voor wie van dat soort humor houdt - weer volop getraind worden. Vrremd overigens dat deze cartoons nog niet door één of andere krant of weekblad verschijnt maar de heren de Blouw en Evenboer laten het niet aan hun hart komen en blijven nog steeds enthousiast de ene grap na de andere los op de mensheid.

Na een kleine twee jaar mogen we al van het tweede album van Evert Kwok genieten: heeft het eerste album eigenlijk een goede verkoop gekend?


Jazeker, we zijn er zeer tevreden over! Aan de verkoopcijfers te zien was het een geslaagd album, zeker voor een debuutalbum.

Jullie grossieren weer in woordgrappen voor jullie cartoons. Beginnen jullie daar niet stilletjesaan een soort beroepsmisvorming in te kweken? Of denken jullie bij elk woord dat jullie horen aan een woordgrap?

We zijn nogal taalkundig ingesteld, waardoor je snel aan de dubbele betekenissen van woorden denkt. We merken dat veel van de Kwok-liefhebbers ook weg zijn van taalkundige grappen. Toch zijn onze cartoons niet louter woordgrappen; we houden ook van lekker absurde situaties, vreemde filosofen, mensen met rare denkbeelden en idiote bezigheden, enzovoorts. En we houden van kanaries.

Vanwaar eigenlijk die grote belangstelling voor woordgrappen? Zijn het grappen die lekker snel te maken zijn, vinden jullie die het grappigst,... ?
Klik hier om verder te lezen.

Geen opmerkingen: