maandag 15 september 2008

Dirkjan op het witte doek

door vaste medewerker HERMAN ROOZEN

U kende Dirkjan al van krant, boek, scheurkalender, button en sleutelhanger,maar binnenkort maakt Dirkjan zijn opwachting in een nieuw medium: film! Wij e-mailden met Remco Polman van Studio Mooves, alwaar de film Het Elixer gemaakt is.

Om maar met de belangrijkste vraag te beginnen: Waar en wanneer kunnen wij (het gewone publiek) de film gaan zien?


De publiekspremiere is op het Nederlands Filmfestival op donderdag 25 september a.s., in Rembrandt1 te Utrecht. Daar wordt ie vertoond als voorfilm bij "Moordwijven" van Dick Maas. Daarna is hij nog een dag of twee, drie te zien op het filmfestival. Alle andere vertoningen daarna moeten we nog gaan regelen. We willen proberen hem als voorfilm te koppelen aan een grote kaskraker.In hoeverre heeft Mark Retera aan de film meegewerkt? Kunnen we binnenkort nog een fikse mediarel verwachten omdat hij zich van de film distantieert? Dat zou mooie publiciteit zijn!

Mark is net terug van vakantie en hij vond hem best mooi geworden.

Kun je iets over de plot verklappen?

Nee. Maar de echte fans zal de plot ongetwijfeld ergens bekend voorkomen.

Toevallig weet ik dat dit niet jullie eerste filmpje met Dirkjan is. Dan is het vast ook niet de laatste. Wat zijn jullie verdere plannen?

Een 120 minuten durende 3d-animatiefilm en een live action verfilming met Leonardo di Caprio als DirkJan en Robert de Niro als Bert, geregisseerd door Steven Spielberg.

Tot slot: Voor degene die niet in staat zijn om de bioscoopvoorstellingen te bezoeken: Kunnen we nog een DVD-versie verwachten, eventueel een illegale?

Bij heel veel belangstelling brengen we via kennissen in het criminele circuit een illegale dvd uit voor een woekerprijs Anders wachten we gewoon tot Mooves een oeuvre heeft opgebouwd en gooien we dat in een keer op een dvd. Reken in dat geval op medio 2020.

Geen opmerkingen: